Israel - Guilty
Uttalelse fra Norges Kommunistiske Parti (NKP), Vestland
28.03.2024

Regjeringen etterkommer ikke sine forpliktelser for å stoppe Israels folkemord og etniske rensing i Palestina. Det er skandaløst og skammelig!Vi er 6 måneder inne i Israels krig mot den palestinske befolkningen i Gaza og den fullstendige blokaden av landstripen. På tross av oppfordringen til Den internasjonale domstolen ICJ i Haag fra 26. januar, og den bindende resolusjonen fra FNs Sikkerhetsråd fra 25. mars om umiddelbar våpenhvile, fortsetter Israel sin systematiske ødeleggelse av all sivil infrastruktur i Gaza.

Alle universiteter har blitt fullstendig ødelagt, flere hundre skoler har blitt bombet, biblioteker, museer, historiske bygg, moskeer, kirker, regjeringsbygg har blitt bombet i fillebiter, hele nabolag er jevnet med jorden, sykehus har blitt bombet og invadert, journalister og helsepersonell og andre spesialister, samt familiene deres, blir målrettet drept på jobb eller i hjemmene sine. 32.000 sivile har blitt massakrert hittil, mer enn 70.000 mennesker er skadet for livet, flere tusen mennesker ligger fortsatt under ruinene. Tilgang til medisiner og medisinsk hjelp er nesten fraværende.

Det israelske militæret og bosettere nekter lastebiler med mat og nødhjelp tilgang til Gaza. Folk i matkø blir skutt på og bombet. Utsultingen av en hel befolkning, spesielt hundretusenvis av mennesker i Nord-Gaza, har blitt et våpen.

Dette er folkemord – på lyse dagen, live streamet døgnet rundt.

Men regjeringen i Oslo er nærmest inaktiv – og handler ikke i pakt med FNs folkemordkonvensjon, som krever at medlemsstatene iverksetter tiltak for å forhindre folkemord, i tillegg til å straffeforfølge dem som begår forbrytelsen.

Norge etterkommer ikke sine forpliktelser. Det er skandaløst og skammelig!

I skyggen av folkemordet i Gaza trapper Israel opp den etniske rensingen og okkupasjonen på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Minst 450 palestinere har blitt drept, mer enn 4.700 har blitt skadet siden 7. oktober. Bosettere, sammen med IDF, angriper og fordriver palestinere i økende omfang. Flere tusen palestinere, inkludert barn, har blitt bortført/arrestert av IDF. Fredag 22. mars har Israel beslagelagt 800 hektar palestinsk jord i Jordandalen for å bygge nye bosettinger. Dette er det største landtyveriet siden Oslo-avtalen og i full strid med internasjonal lov.

Israel har i alle år fullstendig ignorert internasjonal lov, menneskerettigheter og FN-resolusjoner, uten noen som helst konsekvenser.

Dette må ta slutt! Palestinere har ubetinget rett på selvbestemmelse.

Den israelske politikken vil kun forandres når det legges press på Israel utenfra. Det trengs sanksjoner som mot apartheidregimet i Sør-Afrika i sin tid.

NKP Vestland krever derfor at:

- Norge anerkjenner Palestina som stat

- Norge slutter å selge våpen til stater som videreselger til Israel

- Norge må kreve full internasjonal våpenembargo av Israel

- Oljefondets investeringer i Israel og i de okkuperte områdene trekkes ut

- Norge forbyr all handel med varer og tjenester produsert i Israel eller tilknyttet israelske selskaper utenfor Israel – ikke bare det som er laget i okkuperte områder, og ikke bare det som Oljefondet investerer i

- Ingen plattform for Israel å vise seg frem internasjonalt – utesteng Israel fra internasjonale organisasjoner/arrangementer (FIFA, UEFA, IOC, Eurovisin etc.)

- Ingen  diplomatiske bånd med Israel så lenge folkemordet, okkupasjonen, etnisk rensing og apartheidregimet på palestinske områder vedvarer

- Ingen stemmerett for Israel i FN så lenge folkemordet og etnisk rensing i Gaza, og okkupasjonen og apartheidregimet i de palestinske områder vedvarer

- Norge jobber for at de ansvarlige for Israels krigføring stilles for den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC)

Norges Kommunistiske Parti (NKP), Vestland
28. mars 2024


Del


Opphavsrett tilhører NKP © 1998-2023
Bergens Arbeiderparti av NKP, Torborg Nedreaasgate 20, 5006 Bergen
Organisasjonsnr: 979 874 782
Telefon: 413 61 263 / 481 07 385
E-post: kontakt@bergenkommunist.no